SPM 2016 (untuk tingkatan 5) SPM 2017 (untuk tingkatan 4)

BENGKEL SEJARAH SPM 2016; 21 OKTOBER 2016. PELAJAR SPM SILA HADIR KE SEKOLAH. PENERANGAN KERTAS 1, 2 & 3 AKAN DIADAKAN. EDARAN KERTAS 3 JUGA DIEDARKAN BERSAMA SET tRIAL 1 & 2. 1. Lihat tajuk SPM 2016 (tingkatan 5 2016) terdapat tajuk ulangkaji untuk Percubaan SPM 2016. 2.Lihat juga tajuk untuk bacaan Peta Minda, Modul interaktif, nota dan latihan. (label SPM 2016)

Followers

Friday, April 24, 2009

Maklumat projek kerja kursus

Cikgu agak sibuk kebelakangan ini, ramai yang bertanya jika bangunan yang mereka kaji itu adalah bangunan bersejarah.Asalkan bangunan itu melebihi usia 25 tahun, kira bersejarahlah tu. kalau dokumen, melebihi 15 tahun sudah layak di letakkan di arkib negara, jadi atas 15 tahun, sudah kira okaylah bagi dokumen, kalau bangunan tambahlah 10 tahun lagi, kira 25 tahunlah.

Bagi mendapatkan maklumat, cara terbaik, pergi ke 'link to', cuba lihat link arkib negara, atau Heritage, atau Muzium Malaysia, Sejarah Melaka (jika bangunan di melaka)Untuk tajuk seperti Muzium Sungai lembing, go to googles, taipkan Muzium Sungai Lembing kerana sebagai muzium, muzium tersebut tentunya mempunyai webnya sendiri.Boleh juga melihat tajuk, contohnya Muzium Sungai lembing di Utusan Malaysia atau Berita Harian, atau Metro atau akhbar Bahasa Inggeris, seperti The Star, News Straits Times dll.

4 comments:

wai said...

cikgu mana hasil kajian (wau)

Anonymous said...

cikgu macamane nk susun kerja kursus nie ? mule muka depan ... pas2 ltk ape dn seterusnya ...

Magixter_Deviot said...

Anonymous: jgnlah malas cari link =). Cikgu dah post tentang macam mana nak susun dah.

.s.o.f.i.a. said...

cikgu, blh tak tlg semak samada kolej sultan abdul hamid, alor setar blh dianggap sebg bangunan bersejarah untuk dijadikan bahan kajian... tq.