SPM 2014 & 2015 (TINGKATAN 5 DAN 4)

SPM 2014: Tajuk kertas 3 bab 7. 2. Peperiksaan Akhir Tahun tingkatan 4 2014.Edaran tajuk kertas 3 telah diedarkan hari ini. 12.9.2014 Di bawah ini tajuk2 penting peperiksaan akhir tahun. 1.EDARAN TAJUK ULANGKAJI PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM AKAN DIEDARKAN PADA JUMAAT 25 Julai 2014.: A) KERTAS 3 PERCUBAAN SPM B) TAJUK SPM 2004-2013 C) TAJUK RAMALAN SPM 2014 D) 30 soalan HOTS atau KBAT E) SOALAN ULANGKAJI SPM

Followers

Friday, April 3, 2009

Lampiran projek kerja kursus pmr 2011

 

keterangan : Gambar menunjukkan keadaan Stadium Merdeka terkini.



keterangan : Gambar menunjukkan kegunaan stadium Merdeka pada tanggal 31 Ogos 1957



keterangan : peta menunjukkan lokasi bangunan Stadium Merdeka, Kuala Lumpur, Malaysia





lampiran bermakna bahan-bahan tambahan yang memudahkan pembaca / penilai menilai laporan hasil kajian anda. Lampiran yang ditunjukkan tiada kaitan dengan FELDA, hanya sebagai contoh sahaja.

Lampiran boleh terdiri daripada peta negeri di mana bangunan berada, peta lokasi tempat bangunan, gambar bangunan (dengan anda di sana),  (Contohnya, bangunan FELDA, atau gambar petempatan FELDA)

Iilustrasi gambar petempatan FELDA, lambang FELDA.(lukisan tangan sendiri, atau dilukis daripada komputer atau gambar lukisan hasil tangan orang lain),

 Dokumen (fosostat kad pengenalan) orang yang diwawancara (dan dipalangkan ya)

,video gambar bangunan (fosostat label atau cover dvd) atau cerita yang ada kaitan dengan bangunan, lakaran pembinaan bangunan selangkah demi selangkah (jika ada lah), pelan bangunan (jika ada la)rajah kegunaan bangunan selangkah demi selangkah mengikut kronologi tahun (dari tahun yang awal hingga paling terkini) (dengan kapsyen atau keterangan di bawahnya) lihat contoh.

Jika wawancara, sila lampirkan soalan wawancara (soalan dan jawapan) dan fotostat kad pengenalan (boleh sesiapa sahaja, ibu, bapa atau ahli keluarga- seorang sahaja)sebaiknya, tulis jawapan berdasarkan maklumat yang ada.

Lokasi peta ke pejabat FELDA atau loksi petempatan FELDA.

7 comments:

Anonymous said...

thx sbb tunjuk smue benda yg patut ade dlm folio sejarh cikgu..tapi saya buat kajian tentang pasar seni..

pn noor arbaiah said...

hmmm, check dalam internet, just go google and type central market atau pasar seni dear.

on to online akhbar and taip pasar seni juga.

u will get the isi.

puan noor

Anonymous said...

tq sebab tunjuk semur benda yg perlu ada dalam folio sejarah...tapi saya buat kerja kursus ttg a famosa..saya kekurangan isi2 penting

Anonymous said...

geografi nyer folio xde ker??????

sej sy da amek dri sni thankzz a l0t....

skunk nie nk geo nye.....
tjuk thn nie ssh larr.......

ad cadangan x ?????

=.=

Anonymous said...

Terima kasih cikgu.semua yg cikgu bagi mudah-mudahan dapat bantu saya.

pn noor arbaiah said...

as salam, yang bertanya pasal foilio geografi... if i know everything about geog folio,sureI will help everyone... malangnya, cikgu tak tahu langsung pasal geog...


puan noor

Anonymous said...

salam,

cikgu ada tak soalan untuk temuramah saya dah buat tp mcm sikit jer?leh tak cikgu bg idea?saya nak tanye kalau soalan temuramah ni kena ltk kat lampiran kan? kena ltk sekali dgn jawapan dr tokoh tu ker atau soalan temuramah shj ?TQVM

Syahmi